Litt om oss

Vi hjelper deg med å forstå fagene dine.

Kontakt oss

Stillinger

Curious kato

Vår historie

Idéen om denne plattformen kom etter at vi som Gløs-studenter hadde gjort oss noen erfaringer på hvordan læringsutbyttet kan effektiviseres. Vi syntes at ordinær undervisning kunne være rotete og den manglet fokus på praktisk og intuitiv forståelse. Dette ønsket vi å gjøre noe med.

Derfor lagde vi Kateter, en plattform av og for studenter. Dette er bare begynnelsen og vi jobber hardt med å utvikle nye verktøy som vil hjelpe deg som student. Vi ønsker å dekke deres behov best mulig, og det settes derfor stor pris på tilbakemeldinger.

Våre mål

Vårt mål er å gi deg som student en grundig forståelse av pensum så effektivt som mulig.

Med grundig forståelse mener vi at du får en intuitiv forståelse av hvorfor ting er som de er. Med så effektivt som mulig mener vi ikke at det vil ta kort tid; en solid forståelse krever at hjernen får tid til å la stoffet modne. Likevel ønsker vi at du skal få maksimalt utbytte av den tiden du legger ned. Vi vet at studenter er travlere enn noen gang, og at du ikke ønsker å bruke dyrebar tid på å stange uten fremgang.

Kursene er ikke ment til å erstatte ordinære forelesninger, men heller som et supplement som skal være mer uformelt, erfaringsbasert og ha mer fokus på intuisjon.

Hvordan bruke siden?

1

Se videoene som omhandler stoffet før forelesning

Disse videoene har ikke den faglige tyngden ordinære forelesninger har, så hensikten er å gi deg som student en mer skånsom introduksjon til stoffet. Dette for å få et overblikk over hva det aktuelle kapittelet omhandler, for å ha bedre forutsetninger for å følge med i forelesninger. Videoene er laget i en uformell tone, der vi prøver å være åpne om egne tankeprosesser rundt tema. Forklaringer vil derfor være mindre rigorøse enn i en standard forelesning til fordel for at ting skal virke intuitivt.

2

Ta på pause under videoene

Det er i de fleste videoer eksempler og quiz’er. Her er det sterkt anbefalt å ta på pause og gjøre et forsøk selv, før du ser løsningen. Det betyr ikke at du må sitte å stange lenge med hver oppgave, men at du i hvert fall gjør et reelt forsøk for å gjøre hjernen vant til å angripe problemet; det er overraskende lite læring i å lese et løsningsforslag med mindre du har gjort et reelt forsøk selv.

3

Ta i bruk forum og kommentarfelt

Vi skal forsøke å besvare så mange faglige spørsmål som mulig og vi hjelper deg gjerne med å forklare faglige konsepter. Likevel er det helt lov og veldig lærerikt om dere hjelper hverandre med spørsmål også. Vi har nå noen kurs i ryggen, og er henrykt over de gode tilbakemeldingene vi har fått. Vi er også svært takknemlig for dere som påpeker feil; dere hjelper oss, deres medstudenter og forhåpentligvis lærer dere noe av å finne feilen også.

FOLKA

bilde av ansatt

Ulrik Unneberg

CEO

bilde av ansatt

Felix Berg

COO

bilde av ansatt

Mattias Tofte

CTO

bilde av ansatt

Selma Lerkerød Flo

Kursutvikler og SoMe-ansvarlig

bilde av ansatt

Simon Sandvik Lee

Dev, Kato

bilde av ansatt

Jonas Skulberg

Dev, Graphica

bilde av ansatt

Bilal Sheikh

Kursdev, Fluidmekanikk

bilde av ansatt

Per Øygard Ryjord

Kursdev, C++

Tidligere interns

bilde av ansatt

Sofie Aaberge Eide

Designer

bilde av ansatt

Falk Bruskeland

Dev, Graphica

bilde av ansatt

Idun Aune Skretting

Business Analyst

bilde av ansatt

Olve Lund Berg

Business Analyst

bilde av ansatt

Klara Wüstenberg

Dev, Graphica

bilde av ansatt

Amund Tandberg

Business Analyst

bilde av ansatt

Marius Bølset Gisleberg

Dev, Kato

bilde av ansatt

Ingeborg Malene Klemsdal

Dev, Kato

bilde av ansatt

August Arnstad

Kursdev, Matte 4

bilde av ansatt

Sivert R Spalder

Kursdev, Matte 2 & Algdat

bilde av ansatt

Kåre Loven

Kursdev, ITGK

bilde av ansatt

Morten Johan Rønning

Kursdev, Matte 3